O vinu z Dušo…

Ženska v vinarstvu – kako zmore, sprašujejo?

»Moj oče in generacije očetov pred njim so mi predali ne le modrost o vinu in marljivem delu, pač pa tudi ljubezen do tega koščka zemlje in hvaležnost za vse, kar nam nudi – in kar lahko sama ponudim naprej tudi drugim. Vsem, ki cenijo pristno, z osebno noto pridelano vino. Vino zame ni poklic, je način življenja.«

Dušica Šibav, univ. dipl. agr., duša Vinarstva Šibau

ZGODOVINA

Moj oče in generacije očetov pred njim…

1560 – prvi ohranjeni zapisi o kmetiji Šibavovih v Fojani
1922 – Karel Šibav skupaj s Fojanci odkupi zemljo od grofa Baguerija in začne samostojno pridelovati vino
1969 – skrb za posestvo prevzame Ljubko Šibav in si kmalu pridobi sloves dobrega in poštenega vinarja
1990 – Dušica Šibav diplomira na oddelku za vinarstvo ljubljanske univerze in začne soustvarjati Vinarstvo Šibav
1992 – Šibavovi prično stekleničiti vino pod lastno blagovno znamko
2003 – Dušica Šibav prevzame vodenje Vinarstva Šibav

Dušica Šibav

Navdih najde v lepoti briških gričev in glasbi. Pa tudi v iskrivih pogovorih ob buteljki dobrega vina, ki odpira srca in duha. Govori slovensko, angleško, italijansko in srbsko oz. hrvaško.

“Pridelati želim čim bolj naravno vino, brez dodatkov in s čim manj posegi vanj – skratka, tisto, kar je na trti prenesti v steklenico, in to deliti z drugimi, saj je namen vina ‘druženje in združevanje’.